Zwangerschapsmassage

Massage is een heerlijk cadeau voor jezelf en de baby!

Zwangerschap is een unieke tijd, waarin er veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen ook je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje. Deze veranderingen kunnen er ook voor zorgen dat je sneller moe bent, last krijgt van pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

zwangerschapsmassage3
zwangerschapsmassage2
zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage heeft verschillende positieve effecten tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling:

  • Beter slapen
  • Ontspant nek- en rugpijn
  • Geeft rust en ontspanning
  • Houdt de spieren en gewrichten soepel
  • Vermindering vocht in enkels, voeten en/of handen
  • Verzacht harde buik
  • Bewust even tijd voor jezelf
  • Uit onderzoek blijkt ook dat zwangerschapsmassage de kans op depressie verminderd

 

Zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jezelf en je kindje. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.Een zwangerschapsmassage is een heerlijke manier om te ontspannen en kan verlichting brengen bij zwangerschapsklachten. Door de massage word je zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans gebracht, wat voor jezelf een heerlijk rustmoment kan bieden en de ontwikkeling van je kindje ten goede komt.

 

De zwangerschapsmassage duurt 60 minuten of je kiest 90 minuten, zodat je uitgebreid te tijd hebt om tot rust te komen en te ontspannen. Meestal wordt de zwangerschapsmassage in een zijligging op de massagetafel gegeven, maar bij Hollandswelvaren hebben we een speciale zwangerschapstafel, waardoor je heerlijk ondersteund op je buik kunt liggen. Daarna kun je ondersteund op je rug liggen voor de massage van het hoofd, de armen, de benen en als laatste ter afsluiting: de voeten.

Massage na de bevalling:

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt. Ontzwangeren kost tijd.

 

Dus ook juist na de bevalling is het een weldaad voor je lijf om een massage te boeken. Even een momentje voor jezelf is in deze periode vaak erg prettig. En daarnaast is het ook fijn om even aandacht te besteden aan de spieren die door de bevalling, tillen of door het geven van borstvoeding, gevoelig kunnen zijn.

 

TIP: geef een Babyshower High Wellness! Ken je iemand die zwanger is en die je samen wilt verrassen met een originele Babyshower? Bij Hollands Welvaren kun je nu ook een babyshower high wellness boeken.

 

Ook een leuke cadeautip: geef een bon voor een zwangerschapsmassage cadeau om zo jullie (schoon)zus, vriendin of nicht een heerlijk ontspannen en weldadige moment te laten beleven.

 

cadeabon-massage
ontspannings-lunch
ontspannings-thee