Nieuwe Bed & Breakfast locatie: De Molshoop volledig off grid tot rust komen

Een nieuwe B&B locatie, De Molshoop off grid logeren

Met trots kunnen we vertellen dat er naast Het Melkhuisje en De Kapschuur een nieuw B&B verblijf geopend is voor ieder die tot rust wil komen; De Molshoop. In dit houten huisje met een ovale vorm vind je alleen de basics van het leven, er is dus geen elektriciteit, geen stromend water en ook geen wi-fi. Zelfs geen toilet, hier vertel ik je later meer over. Je kunt een verblijf in De Molshoop, een campingpod, een beetje vergelijken met kamperen, alleen dan zonder tent en mét een fijn bed. Heerlijk terug naar de basis van het bestaan, zonder teveel afleiding en prikkels.

Bed & Breakfast in de natuur

Door zijn unieke ovale vorm valt het huisje meteen op, maar toch past hij door al het houtwerk heel mooi in de omgeving. Vanuit De Molshoop heb je prachtig uitzicht over de velden en ben je vrijwel direct op een wandelpad voor een rustgevende wandeling door de omgeving.

Voor het huisje hebben we een knus terras gecreëerd met twee stoelen en ruimte om een kampvuurtje te stoken. Hier kun je een pot water opwarmen voor een kopje thee of koffie, maar mocht je het niet prettig vinden om zelf vuur te maken mag je ook naar onze buitenkeuken lopen om de waterkoker te gebruiken.

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Binnen in het huisje is ook alles van hout. Dit geeft zo een fijne, aardse uitstraling in onze andere verblijven dat we dit ook in De Molshoop hebben gedaan. Er staan twee heerlijke bedden die zowel los als tegen elkaar aan gezet kunnen worden. De dekbedden zijn van wol en er zit een ecologisch katoenen hoes omheen. Ook tijdens de koude dagen is De Molshoop een knus verblijf, dan zet je gewoon de kachel aan.

Je eigen compost toilet

Zoals ik al vertelde, het verblijf is dus ook zonder een wc, die heb je tijdens het kamperen in de tent ook niet. Maar waar doe je dan je behoefte? En hoe werkt dat dan op een plek zonder stromend water? Zomaar wat vragen die mensen hebben die ik in deze blog zal beantwoorden.

De wc zit in een klein huisje naast De Molshoop. Je hoeft dus maar een paar meter met je voeten door het gras om bij het schattige wc-huisje aan te komen. Daar kun je gewoon op de zitting plaatsnemen en je behoefte doen die in een emmer eronder terecht komt, zowel urine als ontlasting. Wanneer je klaar bent gooi je een laagje zaagsel in de emmer en dat zorgt ervoor dat je de ontlasting niet ruikt en voor de volgende ook wel zo fris dat ze niet zo op jouw behoefte kijken. Als de emmer vol is legen wij die op een composthoop en bedekken we dat met stro, op deze manier blijft het stankvrij en voorkomen we dat er ongedierte op af komt.

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Op ons terrein zit ook een warmwater douche waar je gebruik van kunt maken tijdens je verblijf, en ook de ecologische doucheproducten mag je vrij gebruiken.

Waarom verblijven in De Molshoop?

We krijgen dagelijks met zoveel prikkels te maken dat je (ongemerkt) overprikkelt kunt zijn. Dat je het gevoel hebt dat alle energie uit je gezogen is en je je gewoon futloos voelt. Het is nodig om dan weer op te laden. Soms is een wandeling door de natuur voldoende of kies je voor een ontspannende meditatie, maar soms heb je behoefte aan meer. Meer rust, meer ontspanning, meer jezelf. Dan is een verblijf in De Molshoop perfect. Je moet er niets en mag er gewoon jezelf zijn.

Door de mooie omgeving kun je wandelen en weer in contact komen met jezelf. Je mag onze kano gebruiken om op te laden op het water of je kunt op de steiger zitten met een goed boek. Daarnaast ben je ook welkom om een massage, yoga sessie of meditatie bij te boeken voor net die extra ontspanning en liefde voor jezelf.

Als je liever op jezelf bent kun je gebruik maken van mijn gratis meditaties die je kunt vinden op de Hollands Welvaren website en op ons Spotify account. Steek een kaarsje aan, zet een intentie en maak het jezelf comfortabel op het terras of binnen. Luister naar de geluiden uit de omgeving; een vogel die fluit, de wind door het riet en het gespetter van een eendje die zichzelf druk aan het poetsen is in het water. Laat alles er zijn, ga er in op en kom terug bij wie je werkelijk bent.

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Off grid leven

Steeds meer mensen willen meer vrijheid, meer natuur en weg uit de dagelijkse ratrace. Dat is op verschillende manieren in te vullen, een manier om dat te doen is off grid leven. Dat is wel meteen een ingrijpende manier, je gaat dan namelijk ergens wonen waar je niet bent aangesloten op gas- en waterleidingen, internet en elektra. Het kan wel heel fijn zijn als je zo vrij bent dat je zelfvoorzienend kunt leven. Als het idee je wel aantrekt kun je een verblijf bij ons in De Molshoop proberen om te voelen hoe dit echt in zijn werk gaat en hoe jij je hierbij voelt. Je kunt een lijstje maken welke dingen je prettig vindt in ons verblijf en wat je in je eigen off grid verblijf anders zou willen aanpakken, dit geeft je vast een idee waaruit je verder kunt werken naar jouw nieuwe leven.

Wanneer kom jij logeren?

Welke intentie je ook hebt, ontspanning, tijd voor jezelf of zonder afleiding aan een project werken. Je bent vanaf nu ook welkom in De Molshoop. Boek direct jouw overnachting

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.