Een massage helpt bij burn-out

massage-helpt-tegen-burn-out

Tegenwoordig vragen vrouwen erg veel van zichzelf. Ze zijn druk met het gezin, familie, werk en hobby’s en alles eist tijd en aandacht. Hierdoor zijn er maar weinig momenten van rust, weinig momenten voor jezelf. Door het drukke leven verlies je jezelf al snel uit het oog. Je wordt sneller moe en uiteindelijk raak je uitgeput, waardoor het langzaamaan steeds wat minder met je gaat. Een burn-out ligt op de loer.

Doordat het steeds wat minder met je gaat, ga je steeds vaker stress ervaren. Je herkent jezelf niet meer. Als je iemand met verregaande spanning en stress vraagt om zichzelf te beschrijven dan vertellen ze zich vaak: “Ik werkte hard en was altijd heel actief. Ik gaf absoluut niet op zodra het even moeilijk werd.” Ze zien zichzelf dan als een stabiel persoon qua persoonlijkheid.

Steeds vaker ervaren mensen veel stress doordat er een hoge werkdruk is, meer prestatiedruk heerst en er steeds vaker conflicten ontstaan wat weer emotionele gevolgen heeft. Deze factoren kunnen een aanleiding zijn tot lichamelijke en geestelijke klachten.

Wie heeft de grootste kans op een burn-out?

Mensen ervaren deze factoren als normaal “zo is de maatschappij van nu” en zien daardoor een burn-out vaak niet aankomen of willen hem niet zien aankomen. Tot ze op een gegeven moment er echt niet meer omheen kunnen. De mensen die vaak een burn-out krijgen zijn de hardwerkende mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.  Jaren hebben ze met volle overgaven gewerkt en alles gegeven wat ze konden geven en dat allemaal vanuit hun verantwoordelijkheidsgevoel ondanks alle signalen die het lichaam gaf waaruit te leiden was dat het niet goed ging.

Bij mensen met een burn-out kan het “knopje” ineens omslaan. Het lichaam wil niet meer en dat kan zich uiten in concentratieproblemen, in vergeetachtigheid (black-out), in intense moeheid of juist het gevoel geven dat je wordt opgejaagd en niet kan of mag stoppen. Door deze symptomen ervaren mensen met een burn-out het gevoel dat ze zichzelf niet meer kunnen vertrouwen. Hun zelfvertrouwen krimpt en het gevoel van falen stijgt.

Hoe lang duurt een burn-out?

Als iemand noodgedwongen ziek thuis komt te zitten is dat niet te meten met een vaste tijd tot dat die persoon weer beter is. Een burn-out kan enkele maanden duren, maar ook enkele jaren. Dit hangt compleet af van de spanningsboog die is opgebouwd vóór de burn-out. Een persoon met een burn-out heeft namelijk jarenlang onder hoge druk gefunctioneerd en hierdoor is het lichaam en de geest helemaal uit balans geraakt.

Wat kunnen massages doen bij een burn-out?

Met massages kan je ervoor zorgen dat lichaam en geest weer één worden. Tijdens de massage worden spanningen gelokaliseerd en spieren losgemaakt waardoor afvalstoffen vrijkomen. Hierbij kunnen ook emoties loskomen. Deze emoties hebben het lichaam jarenlang opgeslagen. Een goede massage zorgt er daarnaast ook voor dat je beter kan slapen en je lekkerder in je vel gaat zitten. Het lichaam heeft tenslotte een zelf herstellend vermogen wat door een massage geprikkeld wordt. Op die manier voel je je na een massage als herboren. Dit komt omdat het lichaam tijdens de massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Natuurlijk is met één massage niet een burn-out opgelost, maar een ontspanningsmassage kan je wel weer even het gevoel geven hoe het aanvoelde om ontspannen te zijn, waardoor de balans tussen lichaam en geest weer verbeterd wordt en je daardoor meer energie krijgt.

Het herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en daar kan een massage op regelmatige basis heel goed bij helpen. Het kan het herstel echt bevorderen/ versnellen, maar de massage geeft ook meer rust en ruimte in je hoofd. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam.

Wacht niet langer en reserveeer vandaag nog  jouw herstelmassage!

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.