Maak de overgang van zomer naar herfst

maak-de-overgang-van-zomer-naar-herfst

Terwijl de zomer heeft plaatsgemaakt voor de knusse herfst, is het tijd om jezelf te omringen met warme dekens, dampende kopjes thee en meer tijd voor selfcare. De herfst brengt niet alleen een verandering van seizoen, maar geeft je ook de kans om weer meer naar binnen te keren. In deze blog help ik je met tips om de overgang van de warme zomer naar de kleurrijke herfst te maken. Van natuurlijke oliën die de huid hydrateren tot meditaties waarin je los mag laten, ontdek hoe je jezelf kunt verwennen en hoe je dicht bij jezelf kan blijven. Het is tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten en te genieten van de prachtige veranderingen die dit seizoen met zich meebrengt.

De herfst is meer dan alleen een seizoen

De herfst is meer dan alleen een seizoen; het is een kans om naar binnen te keren en je welzijn op de eerste plaats te zetten. Terwijl de natuur verandert van groen naar warme rood, oranje tinten en de temperatuur langzaam daalt, wil ik je uitnodigen om de herfst te zien als een moment waarop je terug komt bij jezelf. In de zomer zijn we vaker buiten, worden er meer dingen georganiseerd waar we heen gaan of soms zelfs een soort van verplicht voelen. Zo zijn we minder geneigd om even een moment in te checken bij onszelf. Zodra de dagen weer korter worden laat de natuur alles los wat haar niet meer dient. Bomen laten hun blad vallen, stormen laten oude takken afbreken en oude of zwakke bomen vallen om. Neem dit als voorbeeld. Voel eens in jezelf wat er in je leven is en wat je niet meer de goede energie geeft, probeer dit net als de natuur los te laten. Van je af te schudden.

selfcare in de herfst-3

Tijd voor zelfreflectie en loslaten

Net zoals de bomen hun bladeren laten vallen om ruimte te maken voor vernieuwing, biedt de herfst ons een mooi moment om bij onszelf in te checken. Het is een seizoen waarin we kunnen voelen wat er in ons leven is, wat ons dient en wat niet langer een plaats verdient in ons leven. Misschien is het de perfecte tijd om enkele ‘bladeren’ van zorgen, stress of negativiteit los te laten, net zoals de bomen dat doen. Wat houdt je tegen om te groeien en te bloeien? Neem een moment voor jezelf, adem diep in door je neus, en overweeg wat je mag loslaten om ruimte te maken voor een nieuw begin, blaas dan uit door je mond. De herfst nodigt ons uit om te vertragen, te reflecteren en ons te ontdoen van wat ons niet meer dient.

selfcare in de herfst-2

Selfcare met Loveli

Op een herfstige middag, wanneer het buiten guur is, is het heerlijk om tijd voor jezelf te nemen. Het is een perfect moment om jezelf te trakteren op de heerlijke zelfzorgproducten van Loveli. Zelf gebruik ik deze producten graag en verkoop ze ook, omdat het producten zijn waar ik echt achter sta.

Neem eerst een douche en voel hoe het warme water over je lichaam stroomt, hoe de warmte voelbaar is tot dieper in je lijf. Scrub jezelf dan met een zachte body scrub om je huid te vernieuwen. Scrub de oude huidlaag eraf en visualiseer dat je een gevoel wat je niet dient hiermee ook verwijderd. Zet de douche weer aan en visualiseer hoe alle negatieve dingen mee spoelen door het doucheputje. Droog jezelf en smeer je huid daarna rustig in met de body cream of body oil om jezelf te omhullen in zachtheid. Gebruik dit moment als een kleine bodyscan, raak je huid overal met liefde aan en check bij jezelf of alles goed voelt. Voor je gezicht biedt Loveli een assortiment van natuurlijke face serums, oliën en creams, speciaal ontworpen om je huid te voeden en te beschermen tegen de herfstkou. En vergeet je lippen niet – verzorg ze met Loveli’s lip balm voor een zijdezachte glimlach.

Na deze verzorging hul je jezelf in een zachte, warme badjas en ga je zitten of liggen op een plek die fijn voelt voor jou. Dit kan je bed zijn, of onder een plaid op de bank, of misschien wel heerlijk in één van onze B&B verblijven waar je ook nog eens kunt genieten van de weldaad van onze hottub.

facecare

Kies voor jezelf in de herfst

Tijd voor jezelf kan vele vormen aannemen, of het nu een ontspannende massage is bij Hollands Welvaren om spanning los te laten, het volgen van een begeleide meditatie of een herfstwandeling in de natuur om te ontprikkelen. Doe iets wat fijn voelt voor jou én wat in je leven past. En als je echt even weg wilt van de dagelijkse sleur, biedt een verblijf in één van onze B&B’s de ultieme ontsnapping. Het is de perfecte gelegenheid om even uit te rusten, te herstellen en jezelf op te laden te midden van de natuur. Geniet van deze prachtige tijd van het jaar, want eerlijk is eerlijk, de natuur is prachtig in dit seizoen.

Tijd voor zelfreflectie en loslaten

Dus, pak een deken, steek wat kaarsen aan en geef jezelf de liefdevolle aandacht die je verdient. Het is tijd om te cocoonen en te genieten van me-time. Boek direct jouw welverdiende me-time

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.