Keuzes maken vanuit je intuïtie

Keuzes maken vanuit je intuïtie

In onze levens maken we ontzettend veel keuzes. Dag in, dag uit komen we voor verschillende keuzes te staan. De ene wat makkelijker; welke smaak thee neem je bij je ontbijt. De ander een stuk lastiger; blijf je vrienden met iemand die alleen maar energie kost of verbreek je het contact?

Verschillende soorten keuzes in je leven

Die theesmaak heb je binnen een paar seconden gekozen, maar de keuze over de vriendschap zal niet in een paar seconden gemaakt zijn. Dat zal dagen, weken of misschien zelfs maanden duren voor je een definitieve keuze hebt gemaakt. Het is een moeilijkere keuze omdat het grotere gevolgen heeft voor de rest van je leven. Het kopje thee met een smaak die je toch niet lekker vindt spoel je zo door de gootsteen en je maakt een nieuwe kop thee. Je leven gaat gewoon door, maar die vriendschap zal na het afstand nemen niet na een dag weer in orde zijn als jij toch bedenkt om wel vrienden te willen blijven. De ander staat daar dan niet meer voor open of is zo gekwetst dat het lastig is om weer ontspannen en goed met elkaar om te gaan.

Een tijd vol keuzes

Deze tijd vraagt om keuzes maken, veel meer dan vroeger, simpelweg omdat er nu veel meer mogelijkheden zijn. En niemand weet uiteindelijk beter wat goed is voor jou dan jijzelf. Een mooi voorbeeld daarvan ben ik zelf. Op de basisschool was de pauze er om buiten te rennen, te voetballen en dat soort dingen, dat was goed voor de leerlingen; ‘Kunnen ze even lekker hun energie kwijt.’ Alleen ik ging veel liever tekenen. Dit deed ik daarom stiekem op de wc, want daar werd ik rustig van. Volg de online training Rust en Ruimte voor jezelf

Ik volgde als kind altijd al graag mijn intuïtie, maar omdat dit thuis en op school niet altijd zo gewaardeerd werd deed ik dingen vaak stiekem. Net zoals het tekenen op de wc deed ik de dingen graag op mijn manier, ik vertelde dingen daarom pas achteraf of schreef een briefje waar ik naartoe was. Dan konden mijn ouders mij niet meer tegenhouden. Of ik altijd goede keuzes heb gemaakt op basis van mijn intuïtie? Mwah, niet altijd, maar omdat het wel altijd mijn eigen keuzes waren voelde ik mij er goed over en had ik vertrouwen in mezelf.

In deze tijd wordt ons vaak geleerd dat je rationeel moet nadenken, maar het blijft ook erg belangrijk om op jezelf te vertrouwen en het gevoel wat je bij een bepaalde uitkomst hebt.

Wat is intuïtief kiezen?

Als jij iemand bent die erg in zijn hoofd zit weet je misschien niet hoe je je intuïtie moet inzetten tijdens het maken van een keuze. Ik help je graag om deze prettige manier eigen te maken.

Intuïtief kiezen klinkt ingewikkelder dan het is, het is eigenlijk een beslissing die je neemt op de eerste ingeving die je krijgt. Het wordt ook wel ‘het onderbuikgevoel’ genoemd. Onbewust neem je namelijk heel veel waar wat je niet bewust meekrijgt.

In je leven heb je vast al eens meegemaakt dat je na een gebeurtenis dacht ‘Ja, dat wist ik eigenlijk al!’ of ‘Dat gevoel had ik al, dat dit of dat zo zou lopen.’ En met dat soort momenten leer je op jezelf te vertrouwen, omdat je bevestiging krijgt dat je eerdere gevoel goed zat. Misschien twijfel je of je in loondienst moet blijven of dat je nu eindelijk je droom achterna moet gaan en een eigen yogaschool gaat openen. Je hoofd gaat dan meteen roepen dat je dat vooral niet moet doen, dat je lekker in de veilige omgeving met zekerheid van inkomen moet blijven, terwijl je gevoel kan roepen dat je die yogaschool echt moet openen. Volg de online training Rust en Ruimte voor jezelf

Hoe kies je op basis van intuïtie?

Als je nog niet zo gewend bent om op je onderbuikgevoel te vertrouwen kan dat best spannend zijn, maar spanning is zeker niet negatief! Uit je comfort-zone komen zorgt er vaak ook voor dat je groeit als persoon en dat is iets moois. Hoe doe je dat nou? Neem eerst eens kleine keuzes die je moet maken, die geen grote impact hebben op je leven. Bedenk welke keuzemogelijkheden je hebt en probeer elke keuze te geloven alsof het zo is. Niet dat het gaat gebeuren, maar dat het op dit moment al echt zo is.

Probeer te voelen in je lichaam hoe het voelt. Voel je je benauwd, beklemmend en voel je een vervelende spanning in je buik.

NEE! Dan is dit niet de keuze die jij gaat maken, je lichaam maakt je duidelijk dat je dit niet moet doen. Voel je blijheid, enthousiasme en een fijne spanning?

DOEN! Dit is jouw intuïtie die je aanmoedigt om deze keuze te maken.

Wees je bewust van de verschillende soorten spanning die je lichaam kan hebben, spanning is niet per direct een nee, dus voel wat je nog meer in je lichaam voelt. Probeer zo vertrouwd te raken met jouw innerlijke kompas en zet het dan steeds vaker in.

Nog steeds gebruik ik mijn innerlijke kompas. Ik maak keuzes die voor mijn gevoel kloppen. Als iets voor mijn gevoel niet klopt, of ik vertrouw het niet, dan doe ik het niet. En ik hoop dat jij dat ook kan toepassen in jouw leven.

Zorg goed voor jezelf

Ik wil iedereen veel kracht, liefde, verbinding en vertrouwen toewensen voor de komende tijd. Zorg goed voor jezelf en doe wat intuïtief goed voelt voor jou. Volg de online training Rust en Ruimte voor jezelf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.