Keer naar binnen in december

naar-binnen-keren

Naar binnen keren tijdens de laatste maand van het jaar is misschien niet het eerste waar je aan denkt. De meeste mensen zijn in december bezig met de feestdagen; Sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling. Ze zijn druk in de weer met het verzamelen van de mooiste cadeaus voor familie, het huis versieren, afspreken met vrienden of ze zitten flink in de stress omdat ze een kerstdiner voor de hele familie moeten verzorgen. Probeer het dit jaar eens anders aan te pakken zodat je niet de hele maand achter de feiten aanrent en je er zo meer stress dan gezelligheid aan beleefd.

Tijd voor jezelf in december

In magazines, etalages en op tv zien we voornamelijk dat de feestdagen draaien om tijd met mensen die belangrijk voor je zijn. Beelden van gezellig gedekte tafels met lachende families en vriendengroepen zie je meerdere keren voorbij komen. Onwijs gezellig… als je daarvan houdt. Het kan ook zijn dat jij je niet fijn voelt tussen grote groepen mensen, ook als deze mensen stuk voor stuk wel belangrijk voor je zijn. Als je dit van jezelf weet kun je kiezen om het deze december eens anders te doen.

Kies ervoor om eens wat meer tijd aan jezelf te besteden en minder te stressen. Ook kun je ervoor kiezen om af te zien van een etentje met een grote groep en los met die mensen af te spreken tijdens de feestmaand. Wat het algemene ‘gewoon’ is hoeft niet voor jou gewoon te zijn. Welk ideaalbeeld denk je te hebben? Is dat echt jouw ideaalbeeld of is die van buitenaf gekomen en heb je deze geaccepteerd? Is er een bepaalde gedachte waarvan je eigenlijk niet weet of die waar is? Bijvoorbeeld het idee dat de familie jou raar zal vinden als je het kerstdiner afzegt, is dit zo of denk je te weten dat het zo is? Door je hiervan bewust te worden zul je je lichter voelen, misschien zegt de familie wel dat zij er eigenlijk allemaal hetzelfde in staan.

Tot inkeer komen

December is een mooie periode om tot inkeer te komen. Je kunt het afgelopen jaar reflecteren;

  • Welke dingen die je deed gaven je een fijn gevoel?
  • Waar bleef je je lang gelukkig door voelen?
  • En wat kostte je juist energie en gaf je een vervelend gevoel?

Kijk daarna eens naar situaties in het jaar waarop je anders reageerde dan je had willen doen, waarom reageerde je zo, als je er nu op een afstandje naar kijkt? Ga het jaar eens door en schrijf deze dingen voor jezelf op. Dit kan een manier zijn om het jaar af te sluiten. December heeft meer dagen dan alleen die ene waarop je het jaar gaat reflecteren. Gebruik die andere dagen ook meer voor jezelf. Pak momenten om te mediteren, een fijn boek te lezen en in de natuur te zijn. De natuur doet hetzelfde wat wij zouden moeten doen; alles wat ze niet meer nodig hebben laten ze los. Letterlijk, denk maar aan de oude takjes en alle blaadjes van de bomen.

Rust voor diepere verbinding met jezelf

Een avondje op de bank met een goede serie op Netflix kan leuk zijn maar je raakt er niet écht ontspannen door. Ik bedoel dan de diepere ontspanning waarmee je in contact staat met de diepere lagen van jezelf. De laag waar je kunt voelen wat er in je lichaam en in je hoofd speelt, welke delen van jou meer aandacht en liefde nodig hebben. Die ontspanning bereik je niet door een te boek lezen of een avondje Netflix. Door altijd maar bezig te zijn en afleiding te zoeken kun je geen contact maken met jezelf op dat niveau. Wees niet bang om jezelf tegen te komen, maar omarm het dat je deze kant van jezelf kent en hiermee kunt werken. Om tot deze ontspanning te komen kun je mediteren, een voetbad nemen, een stiltewandeling door de natuur doen, of een privé retreat en proberen om niet af te dwalen met je gedachten. Wees niet streng voor jezelf, merk je dat je afdwaalt roep je jezelf liefdevol weer terug naar het hier en nu.

Maak jezelf klaar voor een nieuw jaar

Door de donkere dagen in december te gebruiken om in jezelf te keren kun je het nieuwe jaar écht zien als een nieuwe start. Niet alleen om  te starten met standaard goede voornemens zoals meer sporten en stoppen met roken, maar om het jaar weer echt opgeladen te starten met frisse energie. Klaar voor de nieuwe dingen die jou dit jaar gaan brengen, je staat open en hebt aandacht voor alles om je heen. Je bent jezelf bewust van je ideeën, gevoel en gedachten en kunt daar in het nieuwe jaar mee werken. Je kunt grenzen aangeven omdat je weet waar jouw grenzen zijn en je bent niet bang om voor jezelf te kiezen. Dit is prettig voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.

Mijn tip voor jou:

De tip die ik je wil meegeven is om deze laatste maand van 2022 aan jezelf te besteden, laat je niet gek maken door druk van anderen; maak een feestje voor jezelf en regel dat bijzondere cadeau ook voor jezelf. Je bent het waard. Vraag een gratis ademmeditatie aan

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.