Je eigen Valentijn zijn

Je eigen Valentijn zijn

Valentijnsdag kun je inrichten zoals jij dat zelf wenst. Doe je lekker extreem mee, van ontbijtjes op bed, grote cadeaus met gedichten en een bad met rozenblaadjes en champagne? Of doe je er niets aan omdat je het te commercieel vindt? Of omdat je geen liefdespartner hebt om Valentijnsdag mee te vieren? Het mag allemaal. Maar vandaag wil ik je op een idee brengen. Vier Valentijnsdag eens alleen met jezelf! (En dat kan ook als je een partner hebt)

Alleen zijn met Valentijnsdag

Het kan zo zijn dat je het niet fijn vindt dat je alleen bent, maar alleen zijn hoeft echt niet zo erg te zijn. Ook niet op Valentijnsdag. Waarom niet? Zie het van de positieve kant; je hoeft niemands verwachtingen waar te maken, je hoeft op niemand indruk te maken en je hoeft niemands hart te veroveren. Je hoeft vandaag alleen aan jezelf te denken. Ook wel eens lekker. En je moet ook onthouden dat alleen zijn niet hetzelfde is als eenzaam zijn.

Alles draait vandaag om jezelf

Vandaag zet jij jezelf op nummer één! Je gaat dingen doen waar jij en jouw lichaam blij van worden, je gaat ergens heen waar je wilt zijn en je eet waar jij trek in hebt. Misschien koop je zelfs nog een cadeautje voor jezelf? Iets wat al een tijdje op je wishlist staat. Het mag, maar het hoeft niet. Deze dag is ook een cadeau aan jezelf. Doe wat goed voelt.

Selfcare op Valentijnsdag

Wat zou je vandaag kunnen doen om een fijne tijd met jezelf door te brengen? Bedenk eens waar je echt behoefte aan hebt, waar heb je echt zin in? Maak desnoods van te voren een lijstje met dingen die je zou willen doen, maar waar je nooit de tijd voor neemt. Ik heb een aantal dingen voor je verzonnen, mocht je het moeilijk vinden;

 • Ga naar het strand, geniet van de natuur en voel hoe je tot rust komt. Zoek naar mooie schelpen die je meeneemt naar huis, stop ze bijvoorbeeld in een klein wekpotje ter herinnering aan de dag met jezelf.
 • Wees creatief. Maak een schilderij zonder verwachtingen van het eindresultaat en laat jezelf helemaal gaan, het gaat om het proces en het plezier dat je hebt.
 • Zet kaarsjes in de badkamer, zet een fijne playlist aan en neem een warm bad. Voeg lavendel olie toe voor een extra level van ontspanning.
 • Maak een kop thee, nestel je op de bank en doe je voeten in een voetenbadje terwijl jij je favoriete boek gaat lezen.
 • Boek een relaxretreat, even alle tijd voor jezelf.

Spreek affirmaties uit

Affirmaties zijn positieve, bekrachtigende zinnetjes die je tegen jezelf kunt zeggen. Door jezelf iets te vertellen en daar volledig in te geloven, ga je het werkelijk zo ervaren is het idee erachter. Je kunt elke dag een nieuwe affirmatie gebruiken, maar je kunt er ook een aantal afwisselen voor jezelf. Een aantal voorbeelden van krachtige affirmaties waar je jezelf een boost mee kunt geven;

 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik ben uniek, mooi en bijzonder
 • Ik ben trots op wat ik bereik
 • Ik verdien liefde en geluk
 • Ik focus mij op positiviteit
 • Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb
 • Ik ben het waard

Je kunt de affirmaties elke ochtend en avond hardop tegen jezelf zeggen, maar je kunt ze ook opschrijven in een boekje, als achtergrond van je telefoon gebruiken of op een briefje schrijven en op je spiegel plakken.

Liefde voor alles om je heen

Misschien verwacht je deze niet in een blog over liefde voor jezelf, maar toch hoort de liefde voor alles om je heen hier ook bij. Als jij je namelijk in het dagelijks leven omringt met dingen waar je van houdt, geniet je meer, voel je je beter en heb je meer levenslust.
Ga om met familie en vrienden waar je gek op bent, geniet van je huis en de mooie spullen die erin staan, voel liefde voor de plek waar je huis staat, de natuur waar je dagelijks met je hond loopt.

Probeer je te omringen met lieve, leuke mensen en mooie spullen. En bij dat laatste bedoel ik niet per se een diamanten ring en een dure antieke vaas, maar dingen die voor jou mooi zijn. Een prachtige bos bloemen die je hebt geplukt, een tekening van je nichtje, stenen en schelpen van een mooie vakantie.

En neem eens de tijd om de schoonheid van de natuur te bewonderen, ga ergens zitten terwijl de zon opkomt of onder gaat en geniet van de prachtige kleuren die de natuur je laat zien. Baal niet van de regen in de zomer, maar geniet van de geur die je daarna ruikt. Probeer liefde overal terug te vinden, dat zal een hoop positiefs doen met je humeur en gesteldheid.

Natuurlijk hoef je dit niet perse op 14 februari te doen, maar het kan wel als een steuntje in je rug zijn dat je een dag helemaal voor jezelf neemt. Ik wens je een fijne, liefdevolle dag toe met jezelf. Boek direct een selfcare dagje voor jezelf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.