Je bent je eigen goeroe

Je bent je eigen goeroe

In een wereld waarin spirituele retraites naar exotische bestemmingen zoals Bali vaak worden gezien als de ultieme zoektocht naar jezelf, wil ik je graag een ander beeld laten zien. Ik geloof namelijk dat je jezelf niet hoeft te vinden in verre oorden of afhankelijk hoeft te zijn van spirituele leiders om te helen en te groeien. Alle kracht en wijsheid die je nodig hebt, zit al in jou.

Vroeger bepaalde de kerk hoe je moest leven; nu laten we ons door social media of tv vertellen hoe we moeten leven. Welke dingen er populair en cool zijn, en welke dingen echt niet meer kunnen. Steeds meer zie je dat mensen aan zichzelf werken. Tegenwoordig is het hip om iets te weten over de werking van edelstenen, kunnen we via Instagram stories iemand ‘een kaartje’ voor ons laten trekken en zien we mensen die een ijsbad nemen. En dat is op zich niet verkeerd, ik moedig het aan als mensen willen groeien. Ik vind het alleen jammer dat veel mensen denken dat heling of verbetering altijd van buiten jezelf moet komen.

Doe het zelf

Je hoeft niet naar Ibiza of Bali te gaan om jezelf te vinden. Je hebt geen inwijdingen of goedkeuring nodig van een mentor om beter te worden. Iets of iemand kan jou natuurlijk inspireren om een betere versie van jezelf te worden, maar plaats die persoon nooit boven jou. Weet dat je alles al bent en in je hebt, jij bent je eigen leraar, de wereld om je heen is je leerschool en je intuïtie is je kompas. Je hoeft niet naar andere landen om op zoek te gaan naar jezelf, je bent precies waar je op dit moment moet zijn en vanuit hier vervolg je je pad verder. Leg de Happinez maar aan de kant en ga zijn en ervaren in het NU. Nu is het enige wat je ‘hebt’.

Door het internet staan we in contact met iedereen over de hele wereld, hierdoor hebben wij dus ook toegang tot de kennis van anderen. Een dame die veel over edelstenen weet geeft een workshop, in een podcast hoor je ervaringen van mensen die op zoek zijn naar zichzelf in Bali en je beste vriendin stuurt een bericht dat ze naar een vrouwencirkel gaat. Je ziet en hoort dit en denkt dat je dit ook ‘moet’ om jezelf te vinden. Je moet ook de juiste edelstenen bij je bed hebben liggen, je moet ook salie branden, ook de dag beginnen met een tarotlegging en minstens 1x in de drie maanden naar een vrouwencirkel. Dan ga je verbeteren en groeien, denk je.

Je kunt zoveel informatie consumeren als je wilt; van de ene workshop door naar een lezing, van podcast in de auto naar thuis met een boek op de bank. Steeds leer en weet je meer, maar wat als je daardoor niet in stilte kunt zijn met jezelf? En je hierdoor het contact met jezelf en je lichaam niet goed kunt voelen? Dan schiet je er eigenlijk nog niets mee op. Ik zeg hiermee niet dat je nooit workshops moet volgen of naar een podcast moet luisteren, maar pas op dat dit geen uitvlucht voor je wordt.

Vertrouw op jezelf

Het gaat om het creëren van een diepere verbinding met jezelf, het ontdekken van je eigen waarheid en het bewust worden van je gedachten, emoties en handelingen. Het gaat erom dat jij jezelf de ruimte kan geven om te groeien en te helen, ongeacht je locatie of de aanwezigheid van een spiritueel leider.

Als je maar een moment neemt om bij jezelf in te checken en te voelen: wat is er gaande? Onderschat jezelf niet. Genezing, heling en verbetering komt niet altijd vanuit een ander. Wanneer je tijd neemt om naar binnen te keren en bij jezelf te rade gaat weet je vaak al wat er goed is en wat niet. Als je maar luistert zal je hart zal je iets influisteren waar je iets mee kunt. Je zult zien dat je niet gebonden bent aan bepaalde spirituele leiders om te helen, maar dat je zelf de regisseur kunt zijn van je eigen groei en transformatie.

Groeien en transformeren is geen trend

Of je nu geïnteresseerd bent in meditatie, energetisch werk, mindfulness, of andere spirituele praktijken, het lijkt nu steeds populairder te worden. En dat is goed, maar ik vraag mij soms af of mensen die nu allemaal plaatsen dat ze mediteren of een spirituele coach hebben, dit doen vanuit een innerlijke overtuiging, óf omdat ze dat doen omdat ‘social media dat zegt’. Als je deze dingen doet omdat je erbij wilt horen schiet je er niets mee op. Dat blijf je alsnog leeg van binnen. Spirituele groei zonder dat je echt met liefde naar jezelf als mens kunt kijken brengt je niet verder. Je hoeft niet meteen maar alles op een positieve manier te bekijken, je mag dingen gewoon nog helemaal rot vinden. Tegenslagen hoef je niet te onderdrukken, en je hoeft ook niet bij alle onaangename dingen te bedenken welke les je hieruit moet leren. Wat ik je probeer te zeggen is dat bewust leven, bewust zijn, jezelf ontwikkelen en helen geen tijdelijk hype is. Het is niet je nieuwe hobby die je zo af en toe eens doet. Het is een levensstijl.

Ik moedig je aan om je eigen innerlijke kompas te volgen en jouw unieke pad naar heling te bewandelen. Natuurlijk mag je hier hulp bij vragen, maar probeer altijd dicht bij jezelf te blijven. Wees geduldig en weet dat groei en ontwikkeling tijd nodig hebben, iedereen heeft zijn eigen tempo en pad. Wees hierin jouw eigen goeroe.

Wil jij ook je eigen goeroe zijn en persoonlijk te ontwikkelen en groeien, zonder te vertrekken naar Bali?

Boek dan om te beginnen eens een stiltedag. Bevalt deze dag in stilte met jezelf? Dan kan je ook een stilte retreat of een privé retreat boeken. Een heel weekend ontspannen in onze B&B in landelijke stijl. Boek direct jouw verblijf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.