Het is tijd om te lummelen

lummelen

In onze Westerse wereld zijn we zo gewend om alles te plannen en vinden we ‘niks doen’ maar zonde van onze tijd. Die tijd kunnen we tenslotte heel nuttig besteden. Maar waarom zou lummelen en niksen niet nuttig zijn? Laatst las ik een heel stuk over dat lummelen juist heel goed is voor ons en met dat excuus kan je vast wel een gaatje vinden in je strakke planning om lekker even helemaal niets te doen. In dit blog wil ik je vertellen waarom echt ‘niets doen’ essentieel is voor ons brein en welzijn.

Lummelen? Geen tijd voor

We denken tegenwoordig ook dat we geen tijd hebben om te niksen of te lummelen, maar dat is iets wat we zelf doen. We gunnen onszelf dat momentje van niets doen gewoon te weinig. In de ratrace van het moderne leven lijken we de waarde van het niets doen te vergeten, simpelweg nergens mee bezig zijn, nergens over te hoeven denken en piekeren. Geen beslissingen maken en niet vooruit denken aan alles wat je nog moet doen. Op de momenten dat we onszelf wijsmaken dat we geen tijd hebben om te niksen hebben we het eigenlijk het hardste nodig. Deze minuten waarin we niets doen is het moment dat onze batterij even kan opladen, onze gedachten even vrij zijn en de creativiteit en energie weer gaat stromen.

Start met lummelen

Oke, in je drukke agenda zie jij vast geen momentje, maar toch ga je nu even een momentje blokken waarop je gaat lummelen. Dit is het slimste om te doen als je niet uit jezelf lekker een momentje gaat niksen midden op de dag. Maar hoe vaker je gaat lummelen, hoe fijner je het zal vinden en uiteindelijk zul je jouw momentje niksen niet meer hoeven te plannen. Maar goed, terug naar nu; kies een momentje zoals de zondagochtend, dat is een perfect moment om lekker te niksen.

Nu vraag jij je misschien af hoe je kunt niksen op de zondagochtend, we zijn tenslotte omringd met van alles wat afleiding kan geven. Vooropgesteld onze mobiel, dus zet die lekker uit. Nog beter; wandel naar het park en ga daar zitten op een bankje. Zonder telefoon, die laat je thuis.

Mocht het nou met bakken uit de lucht komen kun je ook een lekker plekje voor het raam zoeken met een kop thee en de regendruppels volgen op je raam. Werkt ook ontspannend. Misschien kun je een raam een stukje openzetten om het geluid van de regen te horen en de geur die vrijkomt bij een flinke regenbui. Daar kan ik zelf echt van genieten. Ook in bad gaan en gewoon lekker zitten, ruik de geur van jouw badolie, voel het warme water je lichaam omsluiten en kijk naar de kringetjes die ontstaan in het water bij beweging.

Waarom moet ik niets doen?

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar juist wanneer we bewust de tijd nemen om niets te doen leggen we de basis voor een diepere verbinding met onszelf. Onze gedachten, normaal gesproken overladen met een heleboel to do’s en prikkels, krijgen eindelijk de ademruimte om te herstellen en om opnieuw vol met goede energie te stromen. Dit heeft niet alleen een fijn effect op onze fysieke energie die je in je lichaam voelt, maar ook voor onze creativiteit die weer gaat stromen. Wanneer we even de druk van presteren en het ‘moeten’ loslaten, kunnen nieuwe ideeën en inzichten zich makkelijker aandienen. Na een periode van rust kun je weer een stapje harder, je vlammetje heeft weer even een boost gehad dus is weer sterk in plaats van een slap vlammetje dat net aan blijft. Geef jezelf daarom toestemming om af en toe te vertragen, te dagdromen en te niksen. Allemaal zonder schuldgevoel dat je eigenlijk de was had moeten doen, of de boodschappen had kunnen halen. Je zult versteld staan van de inzichten die een moment van ‘niets doen’ en lummelen teweeg kan brengen.

Ik hoop dat ik je overtuigd heb om wat vaker lekker niets te doen. Een beetje te rommelen zonder doel en moeilijke gedachten. Als je thuis worstelt met afleiding en het lastig vindt om de tijd te nemen om te niksen omdat je altijd wel weer iets vindt wat je eerst moet doen, onthoud dan dat er altijd een plek is waar je welkom bent om te lummelen, om gewoon te zijn. Onze B&B is als een oase van stilte, natuur en sereniteit waar je kunt genieten van het nietsdoen. Zonder schuldgevoel.

Ontdek de magie van lummelen

Dus, laat jezelf gaan, ontdek de magie van het lummelen en voel de verandering die het teweeg kan brengen in je leven. Geniet van het nietsdoen.

Boek dan om te beginnen eens een stiltedag. Bevalt deze dag in stilte met jezelf? Dan kan je ook een stilte retreat of een privé retreat boeken. Een heel weekend ontspannen in onze B&B in landelijke stijl. Boek direct jouw eigen dag om te lummelen!

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.