Geef een beleving cadeau met de feestdagen

Geef een beveling cadeau met de feestdagen

Bij ons thuis zat het geven van een ervaring er al vroeg in. Mijn moeder gaf me altijd een cadeau voor mijn verjaardag om samen iets te ondernemen. Van klankschaalconcert tot kuuroord. Ik heb daar bijzondere herinneringen aan over gehouden.

Dus toen ik 16 was gaf ik mijn “verkering” ook iets bijzonders cadeau voor zijn verjaardag. Ik had mijn slaapkamer omgetoverd tot restaurant en ik had zelfgemaakte biologische pizza’s gemaakt. Met een romantische muziekje en een glaasje wijn, hadden we een onvergetelijke avond.

Een ervaring is een herinnering voor altijd

Het is maar zo gewoon geworden om van allerlei spullen te kopen en te geven, wat natuurlijk ook heel erg leuk is. Maar spullen gaan op een gegeven moment toch naar zolder of naar de kringloopwinkel. En ervaringen blijven voor altijd een mooie herinnering. Daar denk je nog heel vaak aan terug, en is dus een cadeau voor het leven.

Het leuke van een belevingscadeau is:

  • de voorpret
  • genieten van nieuwe dingen/ervaringen
  • tijd doorbrengen met jezelf of met elkaar
  • goede herinneringen

Zowel de gever, als de ontvanger profiteren van de bovenstaande vier punten en krijgen er nog een extra geluksgevoel bij. Iemand een mooi cadeau geven, versterkt namelijk de onderlinge band. Het voelt daarom goed om je sociale relaties te bevestigen met een mooi cadeau.

Het geven van cadeaus stimuleert geluksgevoel

Geschenken geven we om onze waardering, dankbaarheid en interesse te tonen. Het blijkt dat mensen die geld aan een ander besteden, gelukkiger zijn dan mensen die het uitgeven aan zichzelf. Het geven van cadeaus stimuleert het beloningscentrum in de eigen hersenen.

Maar let op: het geven van spullen, verhoogt vooral het dopamineniveau en geeft kortstondig geluk.  Zelfs winnaars van een grote prijs, keren na een aantal maanden weer terug naar hun oude geluksniveau.  Geef je een ervaring aan iemand cadeau, dan verhoogt dat je endorfine niveau. Het geeft je langdurig(er) geluk en daar word je blij van in je hart.

Het contact met mensen, je laten aanraken, samen lachen of tijd in de natuur doorbrengen, geeft een enorme boost aan endorfine en oxytocine. Deze twee stoffen hebben een positief effect op je geluk en gezondheid.

Daarom vraag ik ook dit jaar om ervaringen, en kan ik het jou ook van harte aanbevelen.

Geef eens een Wellness cadeau om samen de tijd nemen voor ontspanning en rust. Bijvoorbeeld lekker samen genieten van een VIP-arrangement of High Wellness. Daardoor heb je weer even alle aandacht voor jezelf en elkaar.

Wil jij ook een unieke belevenis cadeau doen?

Je laten ontspannen en masseren is elkaar de tijd gunnen dat je even niets hoeft. Massage ondersteunt namelijk de balans tussen lichaam en geest.
En dan nog lekker na genieten met een heerlijke lunch of high tea,
wat wil je nog meer. Dat is een ervaring, waar je jaren later,
nog steeds met een warm gevoel aan terug denkt. Bestel een kadobon

Ontspanningsmassage:

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out. Meer info over massages >

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.